Doneer een beer – actie 2013

Geplaatst in Nieuws

Afgelopen jaar deed Bestrating.nl mee aan de actie “Doneer een beer”, een groot succes: vele kinderen in Nederlandse ziekenhuizen kregen rond kerst een knuffel. Na het grote succes van deze actie vorig jaar, in samenwerking met onze leverancier Kijlstra Bestrating, is besloten de actie dit jaar voort te zetten.

Voor iedere €50,- die u in onze webshop besteed doneren wij een beer!

Schermafbeelding 2013-11-13 om 14.51.28

Dit jaar is de invulling van de actie iets anders, de gedoneerde beren staan namelijk voor een donatie aan de volgende goede doelen:

  • Energy4 All
    Stichting Energy4All: is een organisatie die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Kinderen met een energiestofwisselingsziekte hebben een defecte batterij, deze is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Elke week worden er in Nederland 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Slechts 50% van deze kinderen wordt ouder dan 10 jaar, 70% van de kinderen wordt niet volwassen. Professor Dr. Jan Smeitink van het Nijmegen Centre for Mitochondrial Disorders heeft er zijn levenswerk van gemaakt om een medicijn te ontwikkelen. Stichting Energy4All steunt het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen zodat ook wij ons ‘steentje’ kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van een medicijn.
  • Martini Ziekenhuis
    Kinderbrandwondenafdeling: Wij willen graag bijdragen aan het realiseren van een verbandwisselkamer speciaal ingericht voor kinderen. De pijn die deze kinderen moeten doorstaan is vaak ondragelijk en wordt alleen maar erger door de angst voor het verwisselen van het verband. Door deze speciale kamer is het mogelijk de kinderen af te leiden van hun angstgevoelens, waardoor ze minder pijn zullen ervaren. Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het realiseren van deze mooie kinderkamer.
  • Spieren voor Spieren
    Kinderen willen spelen, sporten en dromen over hun toekomst. Voor heel veel kinderen met een spierziekte is deze toekomstdroom erg onzeker. Spieren voor Spieren wil deze kinderen weer uitzicht geven op een kansrijke toekomst door structureel onderzoeksprojecten te financieren, die helpen om spierziekten bij kinderen beter te behandelen. Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen om deze onderzoeksprojecten te steunen.

Hoe hoger het aantal beren, hoe hoger de donatie, dus doe mee! Het enige wat u hoeft te doen is een bestelling plaatsen in onze webshop in de periode van maandag 11 november t/m zaterdag 23 november 2013, wij doneren dan voor iedere €50,- een beer. Deel dit bericht met uw vrienden, familie, kennissen, zodat we zo veel mogelijk geld in kunnen zamelen voor deze goede doelen.