Hoe kom ik af van groene aanslag op mijn tegels?

Een veelvoorkomende ergernis in de tuin is de groene aanslag op tegels en bestrating. Er zijn veel manieren om hier vanaf te komen maar niet elke optie is de juiste. Het gebruik van een hogedrukreiniger bijvoorbeeld, kan de structuur van de tegels aantasten. De aanslag lijkt snel weg te gaan maar dit is maar van korte duur. Door een hogedrukreiniger te gebruiken wordt het oppervlak van de tegels poreuzer en ruwer waardoor er mossen en algen op gaan groeien. Hierdoor komt de groene aanslag juist sneller terug.

groene-aanslag-tegels11

Een aantal veelgebruikte manieren om dit probleem op te lossen zijn:
1. Groene zeep. Verdeel een laag pure groene zeep over de tegels. Laat het een nacht in trekken en spuit de tegels schoon met water.
2. Groene zeep en soda. Neem 4 eetlepels groene zeep en 4 eetlepels soda en klopt deze op in een emmer heet water. Verdeel dit over de bestrating. Laat het een tijdje intrekken en verwijder het dan met water en een bezem.
3. Bleekwater. Meng bleekwater met warm water en giet dit over de bestrating heen. Schrob met een borstel en spuit de tegels schoon met water.

Heb jij nog andere methodes? Deel ze met ons in een reactie!

Geef een reactie