Warenkennis: gebakken stenen

Straatbakstenen worden voornamelijk geproduceerd uit grondstof van eigen bodem en wel uit de beddingen van onze rivieren. Daarin wordt klei gewonnen en van deze klei wordt een homogeen mengsel gemaakt. Dit mengsel wordt in vormen geperst, waarna deze wordt gebakken in ovens tot soms wel 1200 graden. Dit is een essentieel verschil met stenen van beton, deze worden namelijk niet gebakken.

Gebakken klinkers zijn kleurecht, ze bevatten dus geen kunstmatige kleurstoffen. Straatbakstenen behouden hun natuurlijke tint. Door het natuurlijke afslijtingproces, wordt de kleur na verloop van tijd alleen maar mooier en warmer. Baksteen heeft een prachtige structuur en fantastische natuurkleuren. Dit schitterende product heeft een unieke authentieke uitstraling.

Door het gebruik van klei en de noodzaak van ovens zijn bakstenen duurder dan betonstenen. Maar de duurzaamheid rechtvaardigt deze hogere aanschafprijs meestal wel. Na 30 jaar boet de baksteen niets in aan schoonheid en kleur. Hiermee behoudt uw tuin haar duurzame karakter.
Met straatbakstenen kunt u alle kanten uit. Zowel in de oprit als ook voor een paadje of terras, afhankelijk van de dikte van de steen.

Geef een reactie